FIERCE DEFENCE-training

In deze Defence training nemen wij jou mee in het vervolg van Rots en Water.
Wij leren jou nog beter en dieper in jouw kracht te laten staan.
Wij leren jouw wat je kan doen en welke defence technieken jij kan gebruiken om jezelf  in "veiligheid" te brengen.

Wij werken met elementen uit de MMA en Branziliaans Jiu Jitsu, dit is de meest doeltreffende zelfverdedigingssysteem zonder agressie te gebruiken of uit te lokken.
(deze training is voor jongeren en volwassenen)

Rots en Water is een psychofysieke groepstraining om positieve weerbaarheid en sociale vaardigheden bij kinderen& jongeren te vergroten.

Psychofysiek wil zeggen dat er door middel van lichamelijke oefeningen, gecombineerd met mentale oefeningen er gewerkt wordt aan zelfbeheersing, zelfvertrouwen en zelfreflectie.

Dit is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Tarief

Het programma omvat 8 lessen die ieder ongeveer 45 minuten duren. In deze groepen zitten maximaal 12 deelnemers.
De training wordt voor verschillende leeftijden aangeboden.

Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar zitten bij elkaar in een groep en er is een groep voor kinderen met de leeftijd 12+. 

De kosten voor het Defence programma zijn €242,00 (incl. 21% BTW) per kind.
U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding bij uw zorgverzekeraar.
U kunt zich opgeven voor deze cursus via ons contact formulier of u kunt zich telefonisch aanmelden via het telefoonnummer 06-57751698.

ZACHTJES BALEN-training voor kinderen

Wat is Zachtjes balen met Toontje?

Zachtjes balen is een therapeutische ouderkindbehandeling met behulp van spel met een handpop, waarbij de ouder(s) van het kind  problemen ervaren in het hanteren van boosheid en oplopende spanning bij frustraties van het kind. 

De behandeling is gericht op het zicht geven op, en het versterken van adequaat gedrag van ouder en kind bij boosheid en frustraties. 

Tijdens de interactie met schildpadhandpop Toontje wordt spelenderwijs stil gestaan, zicht gegeven en geoefend met het verbeteren van de regulatie van boosheid en spanning. 

De schildpad handpop Toontje brengt het kind en de ouder in een optimale conditie om boosheid en spanning te kunnen onderzoeken. Hij vraagt het kind en de ouder(s) om raad bij het hanteren van spanning en emoties. Het kind en de ouder(s)  oefenen op ontspannen wijze en met zelfvertrouwen al doende met het hanteren van de boosheidthermometer en de spanningsmeter.

Ook workshop mogelijkheden voor op de bso en scholen mogelijk.

 

 

 

 

ROUW & VERLIES-training voor kinderen en gezinnen bij overlijden

Het missen van een geliefde is iets waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Dood gaan hoort bij het leven. Het is en blijft een onderwerp waar niet graag over gesproken wordt. Het is immers een verdrietig onderwerp, wat ook angstig kan maken. De meeste mensen praten daar dus liever niet over, ook niet met hun kinderen.

 

ROUW&VERLIES training voor kinderen en gezinnen bij echtscheiding

Rouw&Verlies zit zeker niet alleen bij overlijden maar rouw en verlies is er ook als er een ouder besloten heeft uit het gezin te vertrekken door (v)echtscheiding en/of nieuwe relatie van één van de andere ouder.

Vergoedingen

Vergoeding zorgverzekeraars
Rots en Water/ Defence training valt onder de preventiezorg en wordt daardoor bij een aantal Zorgverzekeraars geheel òf gedeeltelijk vergoed.
De vergoedingen zijn afhankelijk van welk pakket je hebt afgesloten.
Het kan dus zinvol zijn om bij je zorgverzekeraar de zorgvergoedingsmogelijkheden te checken.
De Rots en Water training valt onder "Overige Psychologische zorg" (tweedelijns zorg, een vergoeding waar ook de Kanjertraining onder valt).​
PGB
Vanuit het PGB zijn er bij een aantal Zorgkantoren mogelijkheden, om vanuit dit budget de Rots en Water training te bekostigen. Ook hierbij is het dus zinvol om vooraf te checken bij het Zorgkantoor hoe het zit met de vergoedingen voor de Rots en Water training.

Belastingaangifte
Je kunt de gemaakte kosten aftrekken als "uitgaven voor specifieke zorgkosten (ziektekosten)"
bij de belastingaangifte.

Contact gegevens:
KVK:686107585
BTW: NL857519426B01