Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen, ontstressen en en pijnklachten doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.

Ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. 

Een ontspanningsmassage kan ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds bekende voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en kom jij meer tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.


Heppie-massage

Doel van de Heppie massage is dat de kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten, rustiger worden en prikkels beter kunnen verdragen.


Ondervindt jouw kind hinder van de vele prikkels om zich heen, komt het moeilijk tot contact of kan het lastig ontspannen?

Dan is Heppie Massage wellicht een goede oplossing.

Massage is een zeer oude vorm van therapie en kan uw kind helpen zich beter te ontspannen. De Heppie massage is een vorm van masseren voor kinderen (en volwassenen) met ASS. Hieronder vallen stoornissen als, Autisme, PDD-NOS, Asperger, CDD. Echter ook voor kinderen met het Syndroom van down, ADHD en voor mensen met motorische en verstandelijke beperkingen. De massage is ook geschikt voor kinderen die hoogsensitief zijn.

Deze kinderen hebben vaak te maken met angst en onrust.

 

Doel van de Heppie massage is dat de kinderen lekkerder in hun vel komen te zitten, rustiger worden en prikkels beter kunnen verdragen.


De technieken die tijdens de Heppie massage worden gebruikt kunnen over de kleding heen of op de huid, waarbij gebruik wordt gemaakt van diepe druk technieken, een massage op de huid (als het mogelijk is) en een massage van de handen en de voeten. Een aangename druk is rustgevend voor het zenuwstelsel en kalmeert de (over)gevoeligheid. Wanneer een kind niet aangeraakt wil worden zijn er ook warmteknuffels met hierin een lavendelmengsel te gebruiken.

 

Voor oliën kan men kiezen uit; lekker slapen, zonnetje in je hart en voetjes op de grond. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die regelmatig gemasseerd worden gemakkelijker oogcontact kunnen maken. Het is een kwestie van geduld en vertrouwen opbouwen. Na enkele behandelingen zal het kind aanraken gemakkelijker verdragen.